Mezoterapija

Prvi znaci starenja kože se javljju izmedju 25 i 30 godine, najčešće su prvo vidljive fine borer oko očiju. Danas je moguće usporiti proces starenja kože i u tome važno mesto ima mezoterapija.

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je savremena metoda koja potpomaže da koža lica bude zdrava i sveža. Koža mora dubinski da se neguje a upravo na ovaj način imamo mogućnost da sve potrebne supstance aplikujemo u sredisnji sloj kože- mezoderm.Zato je mezoterapija poznata i kao tretman večne mladosti .

Mezoterapijom možemo:

– ukloniti sitne bore,
– ukloniti manje ožiljke i fleke,
– ujednačiti i učvrstiti kožu
– stimulisati stvaranje novog kolagena
– dubinski hidrirati kožu

Postoji širok spektar različitih mezoterapijskih koktela. Njihove inovativne formulacije omogućavaju prodiranje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože kako bi se postigli maksimalni rezultati. U zavisnosti od tipa i starosti kože bira se odgovarajući koktel, a najbolji rezultati se dobijaju kombinacijom različitih koktela.

Kako se izvodi tretman?

Najpre je potrebno obaviti detaljan pregled, uzeti anamnezu od pacijenta, da bi isklučili neka kožna oboljenja ili neka oboljenja gde bi ovaj tretman bio kontraindikovan.

Mezoterapijski tretman počinje nanošenjem anestetika u obliku kreme koji na koži stoji oko 20min. Zatim se mikroinjekcijama u srednji sloj kože ubrizgavaju prirodni sastojci u obliku koktela, odnosno vitamini, minerali, antioksidansi, aminokiseline, hijaluronska kiselina, sve ono što koži nedostaje. Samo procedura traje oko 40min. Tretman je bezbedan i veoma komforan za pacijente.

Postupak nakon tretmana?

Efekti su vidljivi odmah nakon tretmana a pacijenti se mogu vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Neposredno nakon tretmana treba izbegavati izlaganje suncu i prekomerno znojenje.

Kontaktirajte nas

LJUBAZNO OSOBLJE NESTRPLJIVO ČEKA DA NAS KONTAKTIRATE KAKO BI VAM PRUŽILI NAJBOLJU USLUGU