Hijaluronski fileri

Šta je hijaluronska kiselina?

To je prirodna supstanca- šećer, normalno prisutna u našem organizmu. Ona ima sposobnost da vezuje vodu i daje koži hidrataciju, gipkost i tonus. Isto kao kolagen i elastin, prirodna produkcija se starenjem smanjuje.

Šta su hijaluronski fileri?

To su sterilni, biorazgradivi prozirni gelovi na bazi hijaluronske kiseline. Postoje različite vrste dermalnih filera, a osnovna zajednička karakteristika svih je da nisu trajni. Nekada korišćeni silikoni i biopolimeri nisu više u upotrebi i nisu odobreni od SZO (Svetska Zdravstvena Organizacija).

Apsolutni broj jedan u etetskoj medicini danas su samo resorptivni fileri na bazi hijaluronske kiseline. Na našem tržištu registrovani su Juvaderm, Stylage, Restylane, Teosyal itd… Od svakog proizvodjača postoji set filera različite konzistencije indikovane za svaku regiju lica.

Šta možemo korigovati hijaluronskim filerima?

Hijaluronski fileri daju hidrataciju i volumen koži. Koriste se za popunjavanje već postojećih (statičnih) bora na licu i vratu. A takođe njihov volumen koristimo za remodelovanje određenih delova lica, to su najčešće usne, jagodice i linija donje vilice. Finim hijaluronskim filerima male gustine možemo uspešno korigovati podočnjake.

Takodje pomoću nih možemo ukloniti:
– nazolabijalne bore
– pušačke bore
– marionete
– bore oko očiju

Kako se hijaluronski fileri aplikuju?

Koža mora dobro da se očisti i dezinfikuje pre tretmana. Sam postupak aplikovanja je bezbolan jer pacijenti dobijaju lokalnu anesteziju u obliku kreme, gela ili injekcije u zavisnosti od regije koja se radi.

Fileri su pakovani u originalnim sterilnim špricevima sa odgovarajućim ultratankim iglama.

Ubrizgavaju se preciznim ubodima igle na tačno određena, prethodno obeležena mesta na koži pacijenta. Nakon tretmana nanosi se krema za regeneraciju kože finim pokretima bez većeg pritiska tretirane regije. Sam tretman traje oko 45min

Šta možete očekivati nakon tretmana?

Već neposredno nakon tretmana pacijenti se mogu vratiti uobičajenim aktivnostima uz pridržavanje određenih uputstava (72h izbegavati solarijum, sunčanje, tešku fizičku aktivnost ,šminkanje, pipkanje tretirane regije). Moguća je pojava otoka i crvenila koje prolazi za nekoliko dana.

Kontaktirajte nas

LJUBAZNO OSOBLJE NESTRPLJIVO ČEKA DA NAS KONTAKTIRATE KAKO BI VAM PRUŽILI NAJBOLJU USLUGU